Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grensdraad

Als je geen idee hebt wat grensdraad is, lees dan snel even verder om daar achter te komen. Grensdraad kun je gebruiken om een afrastering voor in je tuin mee te maken, als je van plan bent om gebruik te gaan maken van een robotmaaier. Een robotmaaier is een handig en modern hulpmiddel voor in de tuin, dat als die op de juiste manier wordt ingesteld een hoop werk uit handen kan nemen.

De robotmaaier maait je gras overdag en ’s nachts, bij regen of bij zonneschijn, ’s zomers of tijdens de winter, het maakt helemaal niets uit en zo houd jij tijd over om in je tuin te kunnen genieten van een perfect gemaaid gazon. Het enige dat je hoeft te doen, voordat je dit genie kunt gaan gebruiken, is een grensdraad te spannen zodat de robot weet waar hij naar toe moet.

Als je bijvoorbeeld een kruidentuin hebt of een vijver in je tuin is het natuurlijk niet de bedoeling dat de robotmaier daar doorheen rijdt. Door met behulp van schroefogen een grensdraad te spannen, baken je precies af waar je robotmaaier niet mag komen en zul je altijd een gemaaid gazon hebben op de plaatsen die jij hebt aangegeven.

Als de maaier klaar is met zijn werk, hoef je ook niet meer te harken of met een kruiwagen de tuin door te gaan om de grasresten op te ruimen, want die kun je gewoon laten liggen. Dit voorkomt schade aan je gazon en het is tegelijkertijd eigenlijk een natuurlijke bemesting van je tuin.

Om draadbreuken door spelende kinderen of huisdieren te vermijden, moet je je grensdraad op een zodanige wijze spannen dat niemand er last van heeft, maar ook dat de robotmaaier bijvoorbeeld niet te water kan raken. Voorbeelden van hoe je het grensdraad kunt spannen, vind je volop online, waar je trouwens ook je grensdraad en schroefogen die je nodig hebt om de draad te kunnen leiden, kunt bestellen.

Stap snel over op het gebruik van een robotmaaier, omdat dit je een hoop geld en tijd zal besparen. Je gras zal er mooi verzorgd bijliggen en jij hoeft bijna niets meer te doen aan het onderhoud van de tuin. Je hoeft ook geen benzine of diesel meer aan te schaffen voor je grasmaaier. Alles wat ervoor nodig is, is één keer een middag uittrekken om je grensdraad op de juiste wijze en op de juiste locaties te spannen en daarna kan een kind de was doen. Als de robotmaaier leeg is, rijdt hij zelfs alleen terug naar het oplaadstation, dus ook daar heb jij geen omkijken meer naar.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter