Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oogplaat

Als watersport jouw hobby is of als je in de scheepsvaart zit, dan weet je waarschijnlijk wel wat een oogplaat is en als je een leek bent, zul je waarschijnlijk denken waar gaat het over?

Een oogplaat is een soort schroef en is eigenlijk letterlijk een oogje op een plaatje. Door sommige mensen wordt dit daarom ook wel een oog op plaatje genoemd.

Je kunt dit bevestigingshulpmiddel gemakkelijk in winkels voor ijzerwaren vinden of je kunt het natuurlijk online in een hiervoor gespecialiseerde webshop kopen. In het plaatje zitten twee verzonken gaatjes, waardoor je het gemakkelijk kunt bevestigen. Deze oogplaat is erg handig als je bijvoorbeeld een draad of een kabel hebt, die je een bepaalde richting op moet leiden. Je kunt dan verschillende oogplaatjes monteren en zo vormgeven aan de manier waarop de draad of de kabel moet lopen.

Ook kun je bijvoorbeeld met deze oogplaatjes een navigatielantaarn op je boot bevestigen. Je kunt dan bekijken of je de lantaarn horizontaal of verticaal wilt monteren en dan de oogplaatjes vastmaken aan de boot. Als je graag iets aan de mast wilt gaan bevestigen of aan de reling van je boot, dan kun je het gebruik van een gebogen oogplaat overwegen. Deze zal precies om de ronding van de mast of de reling vallen, waardoor het gemakkelijker kan worden vastgemaakt en ook beter zal blijven zitten.

Maar je kunt een oogplaatje ook in en rond het huis gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan het ophangen van een schaduwdoek voor in de tuin. Deze schaduwdoek heeft aan alle punten D-ringen, die dan gemakkelijk aan de oogplaat kunnen worden vastgemaakt. Het is eventueel ook mogelijk om de oogplaat aan een dikke houten paal vast te maken, zodat je onder alle weersomstandigheden verzekerd bent van extra stevigheid.

Als je graag een oogplaat wilt gaan gebruiken, kun je deze in de bouwmarkt of online heel gemakkelijk kopen. Bekijk wat de afmeting moet zijn, die je nodig hebt en bestel jouw oogplaat en eventuele andere benodigdheden gemakkelijk en snel met een druk op de muis. Bij een site, die gespecialiseerd is in dit soort producten, vind je ijzerwaren, schroeven en benodigdheden voor iedere klus.

Als je toch nog twijfels hebt over de aankoop van je oogplaat, dan is het ook mogelijk om contact op te nemen met een expert op dit gebied, die je uitgebreid advies kan geven over het product dat je wilt gaan aanschaffen.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter