Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robotmaaierdraad

Je vraagt je misschien af waarom je zou overwegen om gebruik te gaan maken van een robotmaaier?

Nou, er zijn wel degelijk een aantal voordelen die een robotmaaier kan bieden en daarom zou de aanschaf dus zeker de moeite waard zijn. Je zult altijd een keurig netjes gazon hebben en je hoeft het maaien van het gras nooit meer in je vrije weekend in te plannen.

Vooral als je een grote tuin hebt, kan dit een hoop kostbare uren schelen. Een ander groot voordeel van een robotmaaier is dat je de robot elke dag kunt laten werken en dat het gras dus eigenlijk niet de kans heeft om uit de kluiten te groeien, waardoor je ook minder afval hebt.

Het afval wat er is, kan trouwens blijven liggen want dit is zo fijn dat dat het gras gewoon op een natuurlijke manier weer kan voeden. Het enige waar je eigenlijk rekening mee moet houden, is met het spannen van robotmaaierdraad. Op het moment dat je met robotmaaierdraad de juiste afrasteringen in je tuin maakt, zal de robotmaaier nooit terechtkomen op plaatsen, waar je die eigenlijk niet wilt hebben.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan je vijver of een slootje achter je woning of misschien wel je bloemen- of kruidenperkje. Het draad kun je met behulp van een schroefoog prima spannen, zodat de draad altijd op de juiste hoogte en met de juiste spanning is gespannen.

Als je de robotmaaierdraad spant op plekken waar je regelmatig langsloopt of op plekken waar je kinderen spelen, zorg dan ervoor dat je de robotmaaierdraad zo spant, dat niemand over de draad struikelt, wat voor de breuk van het draad kan zorgen.

De robotmaaier kan ook in de nacht en bij regen prima zijn werk doen, zodat je overdag altijd een strak gazon hebt, waarvan je samen met je partner en je kinderen kunt genieten. Daarnaast bespaar je ook op je energiekosten, want met een elektrische robotmaaier zijn die veel lager dan wanneer je een grasmaaier op benzine of diesel moet laten lopen.

Sommige modellen werken met een sensor, die zich aan de onderzijde van de robotmaaier bevindt en die detecteert of de robot zich nog wel op het gras bevindt. Bij de robotgrasmaaiers, die met een perimeterdraad werken, is het nodig om robotmaaierdraad te spannen als je wilt dat je robotmaaier automatisch doorgaat met het maaien van een tweede gebied.

Zelfs als er bijvoorbeeld een terras tussen de twee gebieden in ligt of het tweede gebied bijvoorbeeld je voortuin is, kan de robotgrasmaaier toch gewoon zijn weg naar het tweede gebied vinden zolang je het robotmaaierdraad maar op een zodanige wijze hebt aangelegd, dat die de robot precies kan vertellen waar die heen moet. Tips hierover en voorbeelden hiervan vind je online, waar je trouwens ook het robotmaaierdraad en de schroefogen kunt bestellen.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter