Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Schroefoog

In tegenstelling tot wat je misschien zult denken, zijn niet alle schroeven ontworpen om materialen aan elkaar te bevestigen en zijn er dus ook schroeven om dingen aan op te hangen. Een goed voorbeeld hiervan is een schroefoog, waarmee je snel en gemakkelijk een solide ophangpunt kunt creëeren.

Je kunt een schroefoog in zowel muren als plafonds gebruiken, waardoor je een verscheidenheid aan voorwerpen van lampen tot aan schilderijen, maar ook bijvoorbeeld raambekleding, kunt ophangen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt hier in huis, maar ook buiten, van alles aan ophangen.

Denk aan een foto, een klok of bijvoorbeeld een mobiel voor in de kinderkamer. Het schroefoog is zo handig door het oogje wat aan de schroef zit en waaraan je allerlei draden of kabels kunt vastmaken. Als je bijvoorbeeld twee schroefogen tegenover elkaar ophangt, kun je een lijn met lampen voor boven de eettafel maken of je kunt jouw eigen drooglijn op je balkon of in je tuin spannen.

Ook kun je gemakkelijk afrasteringen maken of een schroefoog gebruiken voor het spannen van een leidraad, als je van plan bent om het groen in jouw tuin een bepaalde richting op te laten groeien. Een kind kan met deze schroef de was doen, maar er zijn twee belangrijke zaken waarop je moet letten.

Ten eerste moet je het schroefoog altijd in combinatie met een goede plug gebruiken, zodat je ervan bent verzekerd dat je schroef niet uit de muur komt en het is belangrijk om de juiste maat schroefoog voor de juiste klus te gebruiken. Bij het spannen van een drooglijn bijvoorbeeld kan de trekkracht behoorlijk groot zijn, vooral als het wasgoed nog nat en zwaar is en dan is het van het grootste belang zijn dat je een niet te klein oogje aan je schroef hebt zitten, die de druk van het gewicht goed kan dragen.

Als je het schroefoog verder in de plug wilt draaien, kun je eventueel een schroevendraaier gebruiken, die je in het oog steekt, om zo het schroefdraad gedeelte van de schroef verder in de plug te draaien. De schroefogen, die je online kunt bestellen, zijn van de allerbeste kwaliteit en hebben een lange levensduur en zullen niet gaan roesten. Zolang je het schroefoog maar in combinatie met de juiste plug gebruikt, kun je het in beton, hout of steen gebruiken. Neem snel online een kijkje en kijk of je de juiste schroefoog voor jouw klus kunt vinden.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter