Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Staalkabel als aandrijfsnaar

Ik benodig een soepele staalkabel, niet gegalvaniseerd en het liefst geplastificeerd.
De eerste kabel die ik bij u besteld heb was 2×3 mm geplastificeerd. deze kabel is mooi soepel echter ietste dik voor mijn toepassing. Nu heb ik een 1,7×2,5 kabel van u waarvan ik dacht dat hij qua specs. hetzelfde was als de eerste.

Echter is deze kabel bijzonder stug en hij is gegalvaniseerd, maar wel goed van afmeting.

Heeft u nog een oplossing voor mij? Het alternatief is misschien een rvs kabel van 1,5 mm zonder plastificering.

Of heeft u nog iets anders voor mij?

Antwoord: Kunt u aangeven in welke toepassing de kabel gebruikt word?

Ik gebruik de kabel als een soort aandrijfsnaar. Het aandrijfwiel en het keerwiel hebben een diameter van 110mm.  De afstand tussen de wielen is 5 meter. De kabel loopt door een bemeten opening van 3mm.

Ik wil de kabeluiteinden met elkaar verbinden met een soldeermof. De kabel mag daarom niet gegalvaniseerd zijn. Daarbij zou het mooi zijn als de kabel kleiner is dan 2mm dan past hij goed in de soldeermof.

Ik weet niet of een ongeplastificeerde kabel voldoende tractie heeft over het aluminium drijfwiel anders zou ik een rvs kabel van 1,5mm kunnen proberen. R.v.s. is goed te solderen en ik neem aan dat de kabel soepel genoeg is voor om een diameter van 110.

Antwoord:

U zou hiervoor een extra soepele staalkabel kunnen gebruiken, bijvoorbeeld een 7×19. Deze is beschikbaar in rvs, maar ik weet niet hoe dit toepasbaar is met lassen. 7×19 hebben we alleen in 3mm en dat is waarschijnlijk te dik. Wellicht zijn er wel collega’s die u hiermee kunnen helpen. Een staalkabel die onbehandeld is, is in Nederland moeilijk te krijgen.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter