Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Staalkabel voor de kerstboom

Kerstboom / Kerst is de gezelligste tijd van het jaar en iedereen zal zijn huis en tegenwoordig ook zelfs zijn tuin gaan versieren en verlichten om goed in de kerstsfeer te komen. Vooral voor de kerstversiering buiten kan staalkabel je goed van pas komen. Je kunt staalkabel voor de kerstboom op verschillende manieren gebruiken.

Als je een niet al te grote boom hebt, maar je wilt toch voorkomen dat deze omvalt of omwaait dat kun je deze vastzetten of bevestigen met staalkabel. Als je het heel groots wil aanpakken kun je ook zelf de vorm van een kerstboom spannen met staalkabel en hier vervolgens lichten aanhangen.

De Fairrybell op de afbeelding is gemaakt door Raymon Pit.

Hij gebruikte hiervoor de volgende materialen:

In allerlei grote steden wordt dit al gedaan en er zijn zelf voorbeelden van staalkabel dat aan zendmasten is vastgemaakt om zo een metershoge kerstboom te vormen. Aangezien staalkabel ijzersterk is en met gemak tegen een stootje kan kan het perfect in de decembermaanden buiten worden gebruikt zonder dat het zal gaan verroesten of verkleuren.

Online kun je gemakkelijk je staalkabel voor de kerstboom bestellen en kun je ook een aantal voorbeelden bekijken. Als je heel creatief bent kun je ook staaldraad gebruiken om je eigen kerstversiering voor in de boom te maken. Maak je eigen kerstfiguren of maak met het staaldraad haakjes om de al bestaande kerstversiering in de boom op te hangen.

Zo groot als de kerstboom die is gemaakt van de zendmast in IJsselstein hoeft jouw kerstboom natuurlijk niet te worden maar met staalkabel kun je wel een nieuwe en moderne draai geven aan het kerstfeest. Naast de traditionele kerstboomvorm zijn er natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden.

Span de staalkabel in de gewenste vorm, bevestig hier voldoende lampjes aan en het eindresultaat is geweldig. Je beleeft heel wat plezier aan de gezelligheid en het mooie uitzicht en in januari, na drie koningen, kun je het allemaal gemakkelijk weer afbreken en je staalkabel bewaren tot het volgend jaar want de staalkabel heeft een lange levensduur en kan met het grootste gemak worden hergebruikt.

 

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter