Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terraskabel onderzoek

Onderzoek naar terraskabels leidt tot significante verbeteringen voor horecaeigenaren

Aan de hand van de meningen van meer dan veertig horecamedewerkers die op een bepaalde manier betrokken zijn geweest bij het gebruik van terraskabels, zijn mogelijke verbeteringen voor de bruikbaarheid van terraskabels naar voren gekomen. In een onderzoek van Staalkabelstunter is onder andere geconcludeerd dat sloten beter aan de terraskabels bevestigd kunnen zijn, om het kwijtraken van de sloten te voorkomen. Ook werd duidelijk dat kabels beter bestand moeten zijn tegen weersomstandigheden, zodat ze langer meegaan.

Op basis van geluiden op de markt voor terraskabels over problemen met het materiaal, is een vraag ontstaan naar het lokaliseren van precieze pijnpunten en het leveren van oplossingen daarvoor. In het genoemde onderzoek naar deze informatie is aan meer dan veertig horecamedewerkers gevraagd hoe zij denken dat het vastzetten van hun terras makkelijker gemaakt zou kunnen worden.

Zo gaf horecamedewerker Tim bijvoorbeeld het volgende terugkerende probleem aan:
Waar ik/wij tegen aan lopen is dat de kabels na verloop van tijd beginnen te roesten, aan het uiteinde van de kabels steken de eindstukken van de staalkabel uit en de mantel begint dan uit te drogen”.

Ook Stefan, ervaringsdeskundige in de horeca, gaf een vaker voorkomende mening:
Wat handig zou zijn naar mijn idee is kabels waar de sloten aan 1 kant niet vanaf kunnen, waardoor ze niet los rond slingeren als de kabels niet in gebruik zijn. Voor de rest zal ik er nog eens over denken”.

Op basis van deze persoonlijke ervaringen is een algemeen beeld gevormd van de problematiek. Dit heeft vervolgens geleid tot praktische oplossingen die toegepast kunnen worden; Het materiaal waar de terraskabels van gemaakt zijn beter bestand maken tegen extreme weersomstandigheden en ervoor zorgen dat de sloten waarmee het terras vastgezet kan worden permanent aan de kabels bevestigd zijn.

Voor meer uitgebreide informatie over dit onderzoek, klik hier: (https://www.staalkabelstunter.com/nl/blogs/staalkabel-blog/terraskabel-onderzoek/)

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter