Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat is geocachen?

Sjaak kocht een Letterslot om zo andere mensen te kunnen laten geniet van Geocaching. Echter al na 1 dag bleek het slot anders ingesteld en niet meer bruikbaar. Omdat geocaching ook een soort ruilen is vroegen we Sjaak of hij ons iets meer wilde vertellen over geocaching. In ruil hiervoor krijgt hij van ons een nieuw slot.

Geocaching is een schattenzoektocht dat je op de hele wereld kunt doen. Je hebt hier een GPS apparaat voor nodig. Die kan er zo uitzien. Deze gebruiken wij altijd.

Het GPS apparaat maakt contact met de satellieten in de ruimte. Hierdoor weet je altijd waar je bent want in het GPS apparaat staan alle paadjes en wegen van de hele wereld in. Dit wordt aangegeven met coördinaten.

Waar vind je de geocache tochten?

eze tochten kun je allemaal vinden op internet www.geocaching.com

Je vult een plaatsnaam in waar je wilt gaan zoeken en dan zie je alle tochten in die plaats en daar in de buurt.

Als je een schat gaat zoeken moet je vaak allerlei opdrachtjes doen waardoor je telkens naar een volgend coördinaat loopt. Uiteindelijk kom je uit bij het eindcoördinaat waar de cache de schat dus ligt.

Soms is het heel moeilijk om de juiste plek te vinden en dan krijg je een tip van de eigenaar van de cache.

Wij vinden de caches die je moet openmaken met een slotje wel het leukst. Dit blijft een uitdaging. Hebben we de gevraagde opdrachten wel juist berekend?

Waarom vinden wij het leuk?

Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Je kunt het alleen doen of met meerderen.

 Het doel van geocachen

In geocaches die iets groter zijn zal je ook enkele zogenaamde ‘goodies’ kwijt kunnen. In de cache vind je goodies,dit zijn kleine spulletjes zoals speelgoed, munten en travelbugs.

Geocaching goodies is dat als je er iets uit neemt, je ook iets terug legt

Travelbugs zijn een soort speelgoedjes waar een nummer en naam op staat.Het is de bedoeling dat deze over de hele wereld gaan reizen van de ene naar de andere cache.

De grootte van de schatten is heel  verschillend. Zie voorbeelden.

Soms zit er alleen een rolletje in waar je je naam en datum invult wanneer je hem hebt gevonden. Dit noteer je op internet www.geocaching.com

Verstopplaatsen

De schatten worden op allerlei verschillende manieren verstopt bijv.

  • in een nestkastje en dan bijv. afgesloten met een letter of cijferslot (de oplossing van de code kun je berekenen aan de hand van opdrachten in de buurt van de cacheplaats)
  • of in een houten of plastic bakje in de grond afgedekt met grond of bladeren
  • of onder water
Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter