Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eindstop perstang

Als je besluit om te gaan klussen en je voor het voltooien van een klus een perstang nodig blijkt te hebben, kan het best nog wel eens lastig zijn om de geschikte perstang voor jouw klus te vinden.

Perstang - Eindstop
Perstang voor eindstoppen

Daar komt nog eens bij dat de prijzen van de verschillende perstangen sterk variëren en dat ook niet alle producten dezelfde kwaliteit hebben. Maar wat is nu belangrijk om op te letten bij het gebruik en de aanschaf van een perstang en waar vind je bijvoorbeeld een eindstop perstang? Wat voor soort perstang je ook zoekt, online vind je tegenwoordig alle denkbare modellen en soorten. Voor de aanleg van leidingen en verwarmingen heb je bijvoorbeeld een andere kwaliteit perstang nodig dan voor het maken van een einverbinding aan een stukje staaldraad. Online vind je verschillende gespecialiseerde sites die je middels een live-chatfunctie advies op maat kunnen geven. Als jij als klusser even aangeeft wat je precies wilt gaan maken en waarvoor je je perstang nodig hebt, dan kunnen de echte experts op dit gebied je adviseren of je nu een handperstang of bijvoorbeeld een eindstop perstang moet gebruiken.

Zowel de handperstang als de elektrische perstang kun je online bestellen en de producten die je via het internet aanschaft hebben garantie, de allerbeste kwaliteit en hebben een lange levensduur. De elektrische perstangen kun je bijvoorbeeld gebruiken tijdens klussen waar je eenvoudig buizen moet persen, snijden en ponsen terwijl je zelf niet veel kracht kunt zetten. Bekijk alleen even voordat je een dergelijk product koopt wat de dikte van de buizen is waarmee je gaat werken. Als je een extreem zware klus moet klaren, kun je het beste kiezen voor hydraulische perstangen. Met een perstang van deze kwaliteit kun je gemakkelijk buizen persen met een diameter van minimaal 6mm tot maximaal 300mm. Maar voor meer huis-tuin-en-keukengebruik heeft de eenvoudige doe-het-zelver waarschijnlijk meer dan voldoende aan de handperstangen of een eindstop perstang. Deze perstangen zijn ergonomisch ontworpen en kunnen gewoon in je eigen gereedschapskist worden opgeborgen.

Bekijk voordat je gaat klussen dus even met welk soort buizen je aan de slag gaat en of je wel of geen eindstop moet maken. De aanschaf van een perstang kan best een hele investering zijn, dus bedenk goed waarmee je echt geholpen bent en wat voor het juiste eindresultaat zal zorgen. Vraag eventueel een expert op dit gebied om advies en neem even uitgebreid de tijd om wat speurwerk te verrichten.