Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe staalkabel spannen?

Staalkabels worden met de dag populairder. Je ziet ze steeds vaker verschijnen. Zo worden staalkabels bijvoorbeeld bij terrassen gebruikt, maar vind je ze ook steeds meer terug in het interieur van een woning.

Een staalkabel heeft simpelweg veel specifieke kwaliteiten. Niet alleen is een staalkabel oersterk, maar een dergelijke kabel brengt ook een zeer moderne uitstraling met zich mee.

Om een staalkabel op de juiste manier te plaatsen, is het nodig om de staalkabel te spannen. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van het gebruik van een staalkabel. Door deze te spannen, krijgt het namelijk pas zijn functie en bijbehorende strakke uitstraling. Maar hoe doe je dat dan precies?

Een staalkabel spannen doe je door gebruik te maken van een speciale draadspanner. Aan de hand van een draadspanner bevestig je een staalkabel bijvoorbeeld aan een muur. Dit voorwerp laat je de spanning van de kabel heel precies afstellen. Wanneer je dit op de juiste manier doet, weet je zeker dat de staalkabel goed strak is bevestigd. Dit is belangrijk met het oog op veiligheid. Het laatste wat je wilt is een slechte spanning van een staalkabel.

Kijk hier naar een Stalen trap op vide met staalkabel

Staalkabel installeren via Staalkabelstunter

Bij Staalkabelstunter hebben we de beschikking over een groot aantal verschillende draadspanners. Bovendien vind je in ons assortiment alles wat je nodig hebt om het spannen van een staalkabel tot een succes te brengen. Van de aanschaf van de staalkabel zelf tot aan het gebruik van de draadspanner om de kabel op spanning te brengen.

Draai aan het middenstuk van de draadspanner wanneer de staalkabel op z’n plek zit. Binnen de kortste keren zie je dan met eigen ogen hoe een gespannen staalkabel eruit ziet. En het fijne ervan is dat je in staat bent om dit allemaal zelf te doen. Er is in principe geen hulp van buitenaf nodig om het voor elkaar te krijgen.

Toon opmerkingenSluiten

0 Comments

  • Door:ActionScheduler
    Posted juli 22, 2019 8:41 am

    action created

Laat een bericht achter