Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bouwlampen ophangen

Wij willen 5 bouwlampen 2×2 en 1×1 ophangen boven een rijbak (buiten) Daarvoor willen we staalkabels tussen bomen spannen over de bak, een overspanning van ongeveer 25m. Welk type en dikte staalkabel is daarvoor geschikt. Met welke middelen maken we de lus om de boom dicht? Ik neem aan dat er ook een spanner tussen moet maar misschien is dat te combineren.

Anwoord:

Staalkabel van bijvoorbeeld 3 mm – met bijpassende draadklemmen met schroeven. De draadklemmen drie stuks achter elkaar gebruiken, met een tussenpoze van 1,5 centimeter – en de lus voorzien van een draadkous.

Bekijk ook ons filmpje op youtube:

Wij hebben de lampen daarmee succesvol opgehangen. Uiteindelijk hebben we geen draadspanners gebruikt maar een lier, waarmee we de kabel ook kunnen laten zaken om lampen te vervangen (iets wat helaas onlangs nodig was).

In bijgaande tekening ziet u hoe de constructie is.

 

Ik heb echter twee vragen. Ten eerste vind ik de kabel toch wel behoorlijk dun, en ik houd mijn hart vast voor komende stormen, al hebben ze er al wel een paar doorstaan. Behalve hun eigen gewicht hangen aan de kabels vijf bouwlampen en natuurlijk de snoeren om de lampen te voeden. Totaal gewicht daarvan is echter nog geen 50 kg: de lampen wegen tezamen 18,5 kg, de elektriciteitskabel hoogstens 23 kg, de plakkertjes en tie-wrap lijken me verwaarloosbaar en de kabeldoos voor de verbindingen weegt ook niet veel.

Antwoord

In u geval is het misschien handiger om toch voor rvs te gaan.

Hoewel wat roest voorlopig geen problemen hoeft te geven is rvs toch een betere optie.

Het advies zou zijn 5mm rvs.

 

https://www.staalkabelstunter.com/rvs-staalkabel-5-mm-50-meter.html

 

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter