Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Draadkousen

Een staalkabel betaat uit een aantal stalen draden die er samen voor zorgen dat de kabels zijn dikte en sterkte krijgt.

Je kunt staaldraad of staalkabel voor een heleboel doeleinden gebruiken zoals bijvoorbeeld voor kabelbanen, om tilbruggen te maken maar ook voor lieren in de scheepsindustrie, in liften omdat die een behoorlijk gewicht moeten kunnen dagen of om voorwerpen op te hijsen, voort te trekken of voort te slepen.

Draadkousen
Staalkabelkous

Maar om te kunnen bepalen voor welk gebruik de staalkabel geschikt is moet men naar de eindverbinding kijken. Meestal zul je zien dat een staalkabel een einde met een lus heeft wat bijvoorbeeld het geval is bij oogkabels. Aan deze lus kunnen dingen gehecht worden om te kunnen trekken of te kunnen slepen met de kabel of het door de lus is deze kabel bijvoorbeeld geschikt om te gebruiken in combinatie met een slot.

 

Maar om een perfecte lus te maken en er ook voor te zorgen dat je altijd dezelfde afmeting lus hebt kun je het beste gebruikmaken van een hulpmiddel. Dit hulpmiddel heet een draadkous en is beschikbaar in verschillende maten voor het creëeren van verschillende maten lussen. De draadkous is stevig en verzinkt en zal daarom niet gaan roesten en heeft zo een langere levensduur.

 

Door de draadkous te gebruiken voor het maken van lussen aan je staaldraad voorkom je ook dat je de staalkabel beschadigd. De kabel zal minder last hebben van slijtage waardoor deze langer mee kan gaan en jij nog meer zekerheid hebt over de kwaliteit van het eindproduct. De verschillende draadkousen kun je gemakkelijk online bestellen waar je trouwens ook eenvoudig kunt bekijken welke draadkous het meest geschikt zal zijn voor de klus die jij wilt klaren.

 

Een goede lus als eindverbinding van je staalkabel is essentieel om de kracht goed over te kunnen brengen. Twijfel niet om eventueel een expert op dit gebied om hulp te vragen zodat jij het meeste kunt halen uit het gebruik van jouw staalkabels.

 

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter