Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Je vijver beschermen tegen de reiger

Nico is op zoek naar een constructie om zijn Koy-karpers te beschermen tegen aanvallen van de reiger. Hij woont in de buurt waar de voetbalclub een ooievaar in het beeldmerk heeft. Een reiger vind hij een aso, de club noemt hij Ado.

De reiger schud zijn kop en vliegt verder

Hij stuurde bijgaande tekening in en graag voorzien we hem van advies.

Omdat je in de buurt van de zee woont kan het in je buurt flink ‘zout’ regenen. Daarom kiezen we voor roestvaststaal staalkabel. We hebben 2 opties geselecteerd.

rvs 3mm is dik genoeg.

Optie 1

In de muur kunt u met pluggen een klein schroefoog zetten.

schroefoog 6×60 rvs

Vervolgens kunt u aan beide zijden een rvs draadspanner m6 te doen. Voor de lengte van uw tuin zijn 2 spanners op 1 lengte nodig. (er is een voordeelpakket beschikbaar.)

Draadspanner M6 met schroefoog 6×60 rvs

Optie 2

Optie 2 is een duurdere en nog strakkere uitvoering. Maar budget afhankelijk kunt u uw keuze maken.

Bij deze optie maken we gebruik van stud terminals. Eerst kun je met pluggen een duoschroef plaatsen. Een duoschroef is een schroef met houtdraad en de andere zijde links of rechtsdraaiend metrisch draad. Door een linkse en een rechtse tegenover elkaar te plaatsen is het mogelijk de kabel op spanning te draaien op het schroefdraad. Kies hierbij voor een duoschroef M6 – per lijn heeft u 1 – linkse duoschroef en 1 – rechtse duoschroef nodig.

Duo schroef – voorzien van houtdraad en metrisch draad.

Als deze geplaatst zijn meet je de lengte van de overspanning op. Knip de kabel af en bevestig deze met een inbussleutel in de stud terminal. De studterminals hebben eveneens een links en rechtsdraaiend schroefdraad. Door de kabel strak af te knippen, kom je tot het strakste resultaat. Zorg dat er genoeg schroefdraad over is om het flink op spanning te brengen. Voor 1 lijn dienen dus

  • 1 linkse duo schroef
  • 1 linkse stud terminal
  • 1 rechtse duo schroef
  • 1 rechtse stud terminal

Gebruikt te worden.

Stud terminal met inbusboutjes.

Resultaat: Genieten van je Koy, het enige wat er in je vijver komt is een traantje van de reiger. Die zijn felgekleurde Japanse maaltijd aan zijn oog voorbij ziet gaan.
Veel succes! No reiger, no Kraay.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter