Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maak ook zelf een ruimtebesparend wasrek

Dagmar maakte zelf zo’n wasrek!  Bekijk haar complete verhaal hier: theturquoiserabbit.com

Het doen van de was is één van die klusjes in het huishouden, waar nooit een einde aan komt.  Aangezien iedereen het fijn vindt om op zijn minst iedere dag schoon ondergoed, sokken en een shirt aan te trekken. Als je daar ook nog je wasgoed qua broeken, handdoeken en beddengoed bij optelt, heb je eigenlijk wel constant of een was aan de lijn hangen om te drogen of een nieuwe was in de machine zitten.

Vooral als je een kleine woning hebt en niet beschikt over een geschikt balkon of een grote tuin kan het soms een hele uitdaging zijn om, zonder dat dit meerdere dagen in het zicht ergens in huis hangt, je was droog te krijgen. Gelukkig is daar nu een handige oplossing voor. Maak je eigen ruimtebesparende wasrek, dat je gemakkelijk met behulp van katrollen boven het trappengat kunt hangen en als je was te drogen hangt, opgetrokken naar het plafond zal zijn.

Wanneer je je was trouwens natuurlijk laat drogen, blijft je kleding langer mooi en bespaar je ook nog eens flink op je rekening van het energieverbruik. Bovendien blijf je in beweging want een was afhalen en een nieuwe was ophangen, is met en beetje creativiteit meteen een goede training voor je lichaam.

Op de volgende kun je zien hoe je gemakkelijk zelf een handig wasrek maakt. Die weinig ruimte inneemt doordat je hem naar het plafond toe kan trekken. Het wasrek wordt gemaakt van stokken en de katrol. Die je gebruikt, zorgt voor extra stevigheid en voor het handige ophijssysteem. De materialen, die je nodig hebt om je wasrek te kunnen maken, kun je gemakkelijk online bij de www.staalkabelstunter.com bestellen.

Koop het aantal stokken. die je nodig hebt en bekijk even hoe breed je wasrek moet worden en hoeveel was je wilt kunnen uithangen. De stokken moet je wel goed schuren want anders krijg je splinters in je wasgoed. Eventueel kun je het wasrek ook een kleurtje geven zodat het mooi zal opgaan in de rest van je interieur. Als je een groot huis en een groot gezin hebt, zal het logischer zijn om een groter wasrek te maken of misschien wel twee naast elkaar, als je daar ruimte voor hebt.

In de winter zal je wasgoed ook langzamer drogen. Dus dan heb je misschien wat extra lijnen of spijlen nodig. Het wasrek dat je zelf zult maken.  Het zal lekker stevig zijn, lang meegaan en als je je frisse wasgoed van je rek haalt. Om het op te vouwen of om het te strijken. zul je blij zijn dat je dit ruimtebesparende rek in elkaar hebt gezet.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter