Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waslijn Maken #Diy Dat doe je toch zelf

Misschien heb je er nog nooit over nagedacht, maar een waslijn maken kan je op verschillende manieren vele voordelen opleveren. Om te beginnen is een waslijn maken veel vriendelijker voor het milieu dan het gebruik van een droger.

Zeker als je een groot gezin hebt waar de wasmachine minstens één keer per dag draait, kun je het milieu flink ontlasten. Door je zware spijkerbroeken of grote lakens, die lang in de droger moeten, aan een waslijn te hangen en dit scheelt je trouwens ook weer werk bij het strijken.

We gaan weer richting het voorjaar!  zou het toch zonde zijn om niet te profiteren van de gratis warmte van de zon. Maar omdat het weer in ons kikkerlandje ook best wel wisselvallig kan zijn, zijn er tegenwoordig ook plastic hoezen te koop, die je op een bewolkte dag over je uitgehangen wasgoed kunt hangen. Voor het geval het toch gaat miezeren.

Als je besluit om zelf een lijn te maken. kun je ook besparen op je maandelijkse rekening die je krijgt van je energieleverancier. Het laten draaien van de wasmachine is al duur genoeg, En als daar ook nog eens het gebruik van de droger bovenop komt, Kan de rekening als snel behoorlijk oplopen. Houd maar in gedachten dat een droogbeurt in de wasdroger drie à vier keer zoveel stroom als de wasbeurt in de wasmachine verbruikt.

Je kunt zowel binnen als buiten een lijn maken. Mooier word het als je een tuin hebt. Dan kun je ervoor kiezen om op een plekje in je tuin te zoeken. waar je een groot gedeelte van de dag zon hebt, twee palen in de grond te slaan en daartussen lijnen te spannen. Zorg er wel voor dat de palen loodrecht staan of veranker ze eventueel met wat beton. Als je een carport of een veranda hebt, kun je onder die overkapping natuurlijk ook een lijn maken, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over of je wasgoed nat regent als je niet thuis bent.

Als je niet de luxe van een tuin hebt, maar je hebt bijvoorbeeld wel een balkon, een bijkeuken of een zolder? Kijk dan uit naar stevige bevestigingshaken en een stevige waslijn zodat je op die manier een waslijn kunt spannen. Voor zwaar wasgoed of een echt strakke lijn kun je er ook nog voor kiezen om staaldraad te gebruiken.  Wat natuurlijk meer gewicht kan dragen dan een gewone plastic waslijn. Online kun je al je benodigdheden voor het maken van je eigen waslijn gemakkelijk bestellen. En je kunt daar trouwens ook voorbeelden bekijken over waar en hoe je een waslijn het beste kunt ophangen. Ook hieronder staan nog wat links met advies:

Voor het complete aanbod ga naar: https://www.staalkabelstunter.com/waslijn/
Voor meer posts hierover ga naar: https://www.bewerck.nl/category/waslijn/

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter