Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Akoestische panelen ophangen

Akoestische panelen hebben als doel om galmende ruimte van een betere akoestiek te voorzien. De optimale manier om dit voor elkaar te krijgen is om akoestische panelen aan het plafond op te hangen. Deze panelen absorberen het geluid en voorkomen daarmee voor een groot deel dat een ruimte nog een galmend effect heeft.

Om er zeker van te zijn dat het ophangen van de akoestische panelen op een goede manier gebeurt, is een hoogwaardig ophangsysteem vereist. Een ophangsysteem van Staalkabelstunter is bijvoorbeeld voorzien van stevig, hoogwaardig materiaal. Daarmee hangen de verscheidene panelen op een betrouwbare manier aan het plafond.

Waar is het ophangsysteem voor akoestische panelen voor geschikt?
Het ophangsysteem voor de akoestische panelen wordt in veel verschillende soorten ruimtes gebruikt. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Kantoorruimte: Veel kantoorruimtes zijn voorzien van zulke panelen om onnodig geluid zoveel mogelijk te absorberen. Een goede akoestiek op kantoor bevordert de productiviteit.
  • Thuisbioscoop: Ook bij een bioscoop is geluid erg belangrijk. Een ophangsysteem komt dan goed van pas om het galmende effect van een ruimte te verminderen door er akoestische panelen op te hangen. Het bevordert de bioscoopervaring.
  • Studio: Verder is een ophangsysteem erg populair in studio’s. Vanzelfsprekend moet er in een studio ook zo min mogelijk sprake zijn van een echo. Met het juiste materiaal wordt dit makkelijk bereikt.
  • Slaapkamer: Ervaar je een galmend effect in de slaapkamer? Kies dan voor een ophangsysteem van Staalkabelstunter om dit met akoestische panelen tegen te gaan.

Zit je momenteel met een ruimte waarin er een manier om geluid te dempen nodig is? Haal dan het juiste materiaal in huis door een ophangsysteem voor akoestische panelen aan te schaffen. Voor meer informatie over het product of andere vragen over hoe het in zijn werk gaat, kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter