Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puntkous

Als u aan de slag gaat met staalkabel dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo moet u bijvoorbeeld bekijken wat de toepassing is waarvoor u het gaat gebruiken en wat eventueel de eindverbinding moet zijn.

Natuurlijk moet u er ook voor zorgen dat u werkt met het juiste gereedschap zodat u verzekerd bent van het gewenste eindresultaat.

Om de staalkabel extra te beschermen tegen beschadigingen en weersinvloeden kunt u het gebruik van een puntkous overwegen. De puntkous die wordt gemaakt van RVS kan machinaal aan de staalkabel worden bevestigd zodat het precies aansluit op de juiste diameter van de staalkabel.

De puntkous die door sommige mensen ook wel een kabeloog wordt genoemd zal de staalkabel beschermen en kan ook dienen als eindverbinding omdat er een oog of een lus aan kan worden gemaakt. De puntkous kunt u gemakkelijk online bij uw staalkabel specialist bestellen en kan zowel verzinkt als in RVS worden geleverd.

De puntkous wordt meestal gebruikt bij staalkabel dat veel te lijden heeft. De puntkous zal ervoor zorgen dat de lus in de staalkabel niet zal slijten. Voor iedere soort kabel is er wel een geschikte puntkous te vinden. Zo worden open ronde puntkousen bijvoorbeeld gebruikt bij containerkabels en kunt u beter een massieve puntkous gebruiken als u een staalkabel wilt bevestigen aan een installatie.

Omdat de massieve puntkous een gat heeft, kunt u de kabel doormiddel van bijvoorbeeld een penverbinding vastmaken. Voor echt zwaar gebruik kunt u ook verstevigde puntkousen overwegen, die een langere levensduur hebben en minder snel zullen vervormen onder extreem gewicht.

De meeste RVS puntkousen kunnen het beste worden gebruikt in combinatie met soepele RVS-staalkabel omdat dit soort staalkabel geschikt is voor alle eindverbindingen en dus ook voor ogen of een puntkous. Bekijk online eens rustig alle verschillende mogelijkheden zodat u goed voorbereid aan u volgende klus kunt beginnen.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter