Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Staalkabel inox

Soms komt u, als u op zoek bent naar een staalkabel, het weleens tegen op een etiket of een beschrijving. U ziet dan het woord inox staan. Maar wat is staalkabel inox eigenlijk?

Inox is een groep roestvaste (en niet roestvrije) staalsoorten. Het is een legering van voornamelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken moet het minimaal 10,5% chroom en maximaal 1,2% koolstof bevatten.

Inox komt van het Franse woord inoxidable en wordt in de volksmond vaak roestvrij staal (RVS) genoemd. Inox bestaat dus eigenlijk voor het merendeel gewoon uit ijzer. Maar door hier onder meer chroom en koolstof aan toe te voegen krijgt het staal een zelfherstellende oxidelaag (ook wel de passivatielaag of de oxidehuid genoemd). Door inox wordt het onderliggende metaal beschermd en wordt de corrosieweerstand sterk verbetert.

Als u van plan bent om aan de slag te gaan met staalkabels in vochtige ruimtes of in ruimtes met extreme temperaturen, dan kunt u het gebruik van staalkabel inox overwegen. Online kunt u gemakkelijk uw staalkabel inox bestellen en de experts van de site waar u uw staalkabels en toebehoren bestelt kunnen u voorzien van het beste advies.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter