Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Staalkabel bekleed

Als u zich verdiept in de verschillende soorten staalkabels die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn dan komt u erachter dat er zoveel soorten zijn dat er voor iedere toepassing wel een geschikte soort staalkabel te vinden is.

Welke soort staalkabel u ook kiest om mee te werken de basis is hetzelfde: alle staalkabel bestaat uit een aantal stalen draden die voor extra kracht en stevigheid samengebundeld zijn om één kern.

Natuurlijk verschillen de draden in diktes en de kwaliteit en dat is ook wel logisch want een draad om mee te modelbouwen hoeft natuurlijk niet zo sterk te zijn als de staalkabel die u wilt gaan gebruiken als ballustrade. Als u van plan bent om uw staalkabel bijvoorbeeld buiten te gaan gebruiken dan kunt u het beste kiezen voor een staalkabel van RVS. Deze zal niet gaan roesten en heeft een lange levensduur.

 

Er bestaan ook beklede staalkabels. Bij bekleed kunt u denken aan een staalkabel die een laagje vinyl, polyamide of pvc ,of aan staalkabel die met plastic is bekleed. Als u aan de slag gaat met staalkabel bekleed dan heeft u de garantie dat uw andere lagen goed beschermd zijn en dat de staalkabel geen schade aanbrengt.

Informatie over welke staalkabel bekleed u het beste kunt gebruiken kunt u online vinden of u kunt advies over de staalkabel bekleed vragen aan een echte staalkabel expert. Een expert op dit gebied heeft veel ervaring met het werken met staalkabel en kan u uitleg geven over de verschillende soorten bekleding of over de verschillende diktes van de staalkabel.

Als u kiest voor een staalkabel die is bekleed met transparant PVC dan zult u de bekleding bijna niet zien, terwijl u wel de zekerheid heeft van maximale sterkte en minimale beschadiging. Voor al uw staalkabel bekleed met bijvoorbeeld PP of PVC, maar ook voor andere soorten bekleding, kunt u online terecht. Als u uw product heeft besteld dan zult u deze zo spoedig mogelijk thuisbezorgd krijgen.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter