Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afzuigsysteem ophangen boven kookeiland

We kregen de volgende vraag van Egbert:

Ik ben op zoek naar een staalkabel systeem waarmee ik een soort van toog met afmetingen (bxlxh) 1×3.5×0.38m van ongeveer 50kg aan mijn plafond kan hangen.

Aan de plafond zijde moet het zo strak mogelijk zijn aan de zijde van de toog mag het eventueel wat minder strak, maar moet het systeem wel stelbaar zijn qua lengte

Ik had zelf jullie RVS stud terminals in gedachten en wilde deze aan een keilbout in het plafond ophangen. Stellen kan dan middels een door het hout geschroefde stud terminal en een moer. Het geheel dient 20cm onder het plafond opgehangen te worden.

We hebben de plafondbevestiging Technx Plafondbevestiging met fixeerschroef – 2.5mm  – https://www.staalkabelstunter.com/nl/plafondbevestiging-met-schroef-25mm.html

 

Te combineren met staalkabel met eindstop https://www.staalkabelstunter.com/nl/kabel-met-eindstop-25mm.html

En de plafondbevestiging: https://www.staalkabelstunter.com/nl/technx-25mm-plafondbevestiging-rond.html

Ik heb laatst onderstaan systeem bij je gekocht op basis van onderstaand advies. Ik kom er nu achter dat ik dit niet kan monteren in mijn plafond omdat onder andere de m6 schroefdraad ontbreekt in de plafond bevestiging.

Ik heb een betonnen plafond, daar moet een constructie van ongeveer 50kg aan komen hangen de kleinste keilbout of express anker met binnendraad die ik kan vinden is M6 draad. De plafond bevestiging die jullie hebben gestuurd is eigenlijk alleen geschikt voor schroeven met plastic pluggen omdat hij te klein is voor bv draadeinden. Hebben Jullie nog een alternatief wat wellicht wat groter is en zich beter leent voor een robuustere montage? Met plastic pluggen durf ik eigenlijk niet meer dan 10kg te hangen.

50 kilo is inderdaad teveel voor een ophangpunt.

Tenzij u met een keilbout werkt, dan zou het moeten kunnen.

We hebben van deze plafondbevestiging geen grotere versie.

Misschien is een plafondbevestiging met meerdere ophangpunten

Een optie: Zoals deze https://www.staalkabelstunter.com/nl/staalkabelhouder-rond.html

Die plafond bevestiging ziet er niet echt chique uit, dan ga ik liever aan de slag met 4 keilboten en de RVS stud terminals M6 voor 3mm draad. Wat vind je daarvan?

Ik heb 4x 1.5mm staalkabel en 2×4 plafond bevestiging gekocht op basis van jouw advies.

Ik wilde nog even laten zie dat hij hangt aan vier duopower pluggen. Die gaan het makkelijk trekken 40mm in het beton. En natuurlijk aan jullie technx plafond bevestiging 1.5mm staalkabel. Zie bijgevoegde foto.

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter