Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zwarte schutting – zwarte staalkabel

Klantvraag: Graag wil ik katten zowel binnen als buiten mijn tuin houden.

Zie bijgaand wat foto’s, 1 van de schutting en een waarmee ik de staaldraad wil bevestigen/begeleiden en wil spannen aan de bovenzijde van de schutting. De korte kant wordt bevestigd aan de schutting en lange kant wil ik de staaldraad mee bevestigen.

Het is voor buiten en de schutting is zwart, dus wil ik ook zwart staaldraad. Dr zitten hoeken in van 90C en wil minstens een dubbele draad spannen.

Bijgevoegd de staaldraad die mij het beste lijkt + op advies van jou de draadspanners.

Mijn vraag is dus:

  • Wat voor draadklemmen adviseer je voor dit staaldraad? I.v.m. met de plastic omhulsel van het staaldraad? Kan dat wel? Om lussen maken om het een en ander aan elkaar te bevestigen.
  • Wat voor gereedschap adviseer je, liefst perstang/draadknipper in een?
  • Of heb je een beter advies? Zwarte staaldraad, wat goed in een hoek van 90C kan, wat voor buiten is. En wat ik super strak kan spannen, moet geen slappe waslijn zijn. Moet een moderne uitstraling hebben. En moet jaren meegaan.

Ben erg benieuwd naar je advies en wellicht kan ik zeer binnenkort een juiste order bij jullie plaatsen.

schutting zwart
Bevestiging om katten binnen en buiten de schutting te houden.

We hebben zwarte staalkabel, deze is echter vuur-verzinkt en daarna gelakt. Dit kan het wel even volhouden, maar zal op een gegeven moment gaan roesten.

Het alternatief is inderdaad 1.7/2.5 staalkabel geplastificeerd zwart. Deze is soepel en kan een scherpe hoek maken zonder direct te scheuren. Deze kabel word ook veel gebruikt om over kleine katrollen in kassen te laten lopen. Ook is deze kabel uv bestendig wat het voor u toepassing aantrekkelijker maakt.

Geplastificeerde staalkabel 1.7mm dik, met een buitenmantel van 2,5mm.

U vraagt om een tang waarmee u zowel kan knippen als persen. We hebben de WL1262 getest. Deze tang heeft een bereik tot 2mm. Ik heb een filmpje gemaakt om u te laten zien of het werkt.

Knippen & Persen van zwarte geplastificeerde staalkabel 1.7/2,5mm

Ps. de kat heeft het op het vogeltje om mijn trui gemunt.

Voor de draadklemmen kunt u aluminium persklemmen 2,5mm gebruiken. Na het persen is deze niet volledig rond. Maar dit is wellicht met een krimpkousje op te lossen.

We hebben een zwarte draadspanner, maar deze is erg grof voor u toepassing. Een beter idee is om een klein draad spannertje te gebruiken liefst m5. De rvs draadspanners hebben al een donkere kleur. Maar eventueel zwart lakken is ook een optie. (wel na montage)

Toon opmerkingenSluiten

Laat een bericht achter